Bli mobilanpassad idag

Idag är det i princip ett krav från både Google och kunder att din sajt är mobilanpassad.

Är den det? RMIT Interactive är en byrå i Karlstad som hjälpt företag i 15 år.

Klicka här för mer info och kostnadsförslag

 

Att sälja merchandise via sin egen website

Custom merchandising är ett marknadsföringskoncept som visat sig vara en potentiell kassako. Suzanne Power har tittat på alternativen gällande online merchandising och tror att Spreadshirt kan komma att slå ner nuvarande marknadsledaren Cafepress.


Bortsett från porr, poker och datingsiter så är custom merchandising en av Internets stora framgångssagor. En perfekt kombination av e-handel och affiliate marknadsföring har fått miljoner webmasters världen över att använda sig av dessa merchandise företag, både för att marknadsföra sina siter och för att kunna tjäna pengar på trogna besökare.

 

Vägen till succé heter ”on-demand printing”, vilket betyder att websiteägare varken har några setup-, lagerhållnings- eller distributionskostnader.

 

Affärsidén går oftast ut på följande:

 

Merchandise företaget hanterar sedan kreditkortsöverföringar, produktion, distribution och kundservice medan webmastern har det något trevligare jobbet att helt enkelt se vinsten räknas in på kontot. Det är alltså ganska lätt att förstå varför konceptet är så populärt.

 

Nedan följer en jämförelse av industrins större aktörer:

 

Cafepress

Cafepress, grundat 1999 i Kalifornien, var en av de absolut första företag att exploatera den stora merchandising marknaden. I nuläget har företaget över två miljoner websiteägare som använder dess tjänster, dessa befinner sig framförallt i USA.

 

Trots företagets många år på nacken och dess stora geografiska spridning har Cafepress inte lyckats ta tag i många av dess initiala problem som fortfarande stör dess användare. Trots stor efterfrågan har företaget inte lyckats erbjuda sina kunder svarta, eller ens mörka plagg, utan tyr sig fortfarande till vita, ljusgrå och pastellfärgade plagg. Internationalisering är inte heller något som företaget har tagit till sig och website ägare världen över måste fortfarande leva med höga leveranskostnader och priser som endast går att få i dollar.

 

Gratistjänsten hos Cafepress erbjuder endast en version av varje produkt. För en månatlig kostnad tas denna spärr bort. Det stora problemet är dock att Cafepress inte släpper sitt varumärke runt siten vilket gör det svårt att på ett bra sätt integrera merchandisingen på den externa siten.

 

Zazzle

Zazzle är ytterligare ett Kalifornienbaserat företag som startade en liknande service som Cafepress år 2003, företaget har en signifikant andel av marknaden i USA.

 

Zazzle erbjuder ett större utbud av färger än Cafepress men erbjuder inte heller de tryckning på svarta och mörka kläder. Zazzle likt Cafepress erbjuder enbart prissättning i dollar.

 

Zazzle är gratis men är svårare än Cafepress att integrera på webmasterns egen site.

 

Spreadshirt

Spreadshirt startades i Tyskland år 2002 och har hittils strax över 60000 shop partners i Europa. Företaget vann Hewlett Packards business innovation award 2004. Till skillnad mot sina Amerikanska konkurrenter så satsar Spreadshirt både på den Amerikanska och Europeiska marknaden. Detta genom att använda regionala distributionsföretag, erbjuda priser i ett flertal valutor, samt att också erbjuda siten på ett flertal språk.

 

Spreadshirt erbjuder tryck på svarta och mörka plagg och har därför det största utbudet av färger. Det är förmodligen de olika tryckteknikerna som skiljer företaget från sina konkurrenter. Framförallt Spreadshirts flocktryck ger ett exklusivare resultat än vanligt digitaltryck.

 

Slutligen ska det väll sägas att Spreadshirt lyckats behålla sitt märke på den integrerade merchandisingdelen utan att för den sakens skull göra det svårt för en webmaster att integrera merchandisingen på den egna siten. Det är enkelt att integrera Spreadshirts shop genom att enkelt ändra stylesheets osv och sen enbart pasta in lite kod på den delen av siten där merchandising shoppen passar.

 

Överlag så kan nog Spreadshirt bli en farlig konkurrent mot Cafepress på den Amerikanska marknaden.

 

EShirt

EShirt är ett annat Europa baserat företag från Italien och erbjuder en nästan identisk service som Cafepress i.e. inga tryck på mörka och svarta plagg (kläder och plagg framförallt i form av en t-shirt, hoodie, och tröja). Även EShirt erbjuder prissättning i ett flertal valutor.

 

Nackdelen med EShirt är att det är svårt att integrera produkter i en egen e-handels modul. Först måste användaren registrera sig som en Tradedoubler affiliate men när detta är gjort är det fortfarande svårt att integrera produkterna och det går inte att få shoppen att kännas som en del i webmasterns site.

 

Skrivet av Suzanne Power översatt av Micael Palmstedt


Våra läsare har gett artikeln betyget 3,6 av 5.
8 har röstat hittils.


Copyright © Ingetgull 2006

Fakta om artikelskribent:


Ingetgull Artikeln är skriven av Micael Palmstedt på Ingetgull.
Online försäljning, marknadsföring, merchandising

Fler artiklar skrivna av Micael Palmstedt:


Att sälja merchandise via sin egen website, t-shirts, tröjor med mera

(Läst 8110 gånger. Betygsatt till: 3,6 av 8 läsare.Denna artikel är publicerad på http://www.hemsidesguiden.com

Produktion och koncept: RMIT Interactive Webbsystem
Tapeter Köpa lägenhet i Spanien, Torrevieja SPA weekend Mobilanpassad hemsida i Karlstad!